Platak

Info

Platak

PLATAK je široj javnosti najpoznatiji kao skijalište s pogledom na more, što i ne čudi s obzirom da je prva žičara s radom počela 1966. godine. Najviši vrh je Radeševo 1363 m a to je i najpoznatija skijaška staza.
Danas je postao prava sportsko -rekreacijska – izletnička destinacija koju možete posjećivati cijele godine a jednako je zanimljiv sportašima, obiteljima, umirovljenicima i svim zaljubljenicima za aktivno provođenje slobodnog vremena u prirodi.

Šta možete raditi kad niste na našim manifestacijama

Skijati (alpsko, ski trčanje, turno skijanje), planinariti i istraživati vrhove (Snježnik, Risnjak, Guslica, Medviđak, Planina, Jasenovica, …), šetati, odmarati (Veliki dom Platak, Mali dom Sušak, kafici X-bar i Sova, Kutak za opuštajući trenutak :)), vježbati na trim stazi ili bilo kojem dijelu Platka, voziti označenim biciklističkim stazama (Radeševo, Pribeniš, Stari breg, Kripanj, Gumanac, Veliko Snježno itd..), uživati na vidikovcu i još puno puno toga ☺

Dolazak iz smjera Rijeke

Na čvoru kod Automotodroma Grobnik prije naplatne postaje Rijeka skrenuti s riječke zaobilaznice i starom cestom krenuti prema Gorskom kotaru. Nakon otprilike 8 km s lijeve strane nalazi se označeno skretanje za Platak. Nakon 9 km dvosmjerne uređene ceste stižete na veliki parking i od tamo krenite u avanture koje nudi brdo uživanja.

Dolazak iz smjera Zagreba

Na čvoru Oštrovica izaći sa autoceste i starom cestom voziti prema Gornjem Jelenju. Nakon 5 km stižete na Gornje Jelenje gdje skrenete lijevo starom cestom prema Rijeci (smjer Kamenjak). Nakon otprilike 8 km s desne strane nalazi se označeno skretanje na lokalnu cestu prema Platku. Nakon 9 km dvosmjerne uređene ceste stižete na veliki parking i od tamo krenite u avanture koje nudi brdo uživanja.

Smještaj

Na Platku možete odsjesti u Malom domu Sušak ili Velikom domu Platak. 

O organizatoru:

DSR Kverner je sportska udruga osnovana 2013. godine s ciljem  razvitka i unaprjeđenja rekreativnog sporta te promicanje sportskog duha i temeljnih načela olimpizma.

Područje djelovanje je sport. 

Djelatnosti Udruge su:

  • organiziranje i provođenje rekreacijskog vježbanja,
  • organiziranje sportsko rekreacijskih natjecanja i sudjelovanje u istima,
  • organiziranje i sudjelovanje u sportsko rekreativnim edukativnim programima i projektima,
  • održavanje, očuvanje, poboljšanje i unaprjeđenje psihofizičkih sposobnosti i zdravlja kroz rekreaciju,
  • obogaćivanje slobodnog vremena tjelesnim vježbanjem i sportskim aktivnostima,
  • suradnja sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i inozemstvu,
  • organiziranje različitih aktivnosti (team building, manifestacije različitog karaktera, humanitarnih akcija),
  • povezivanje s lokalnom zajednicom i gospodarstvom.

Zgodno za znati