U četiri godine isprobali smo različite dužine i zahtjevnosti i nadamo se došli do savršenog izbora! U 2022. možete izabrati između 3 staze.

Laganini 9ka s 300m uspona

Taman 17ka s 700m uspona

AdrenalINA  – 29km s 1600 uspona ( 2ITRA boda)

Na utrke vaši psi su dobrodošli, a hoće li biti na povodcu ili ne, ostavljamo vama za procjenu i izbor.

Što se tiče štapova za trčanje, ukoliko startate s njima, morate ih imati cijelim putem do prolaska kroz cilj.

Start i cilj utrka bit će ispred Velikog doma Platak, kao i dodjela nagrada.

adrenalina

29 km

1600 m ↑ 1600 m↓

“AdrenalINA” će oduševiti prave trail trkače; koji vole dinamičan i tehnički zahtjevan teren.  Vi koji više volite cestu, ravniji i jako trčljiv teren možete izabrati 9ku ili 18ku koja se također puno trčljivija.

Svi koji se odluče za 29ku, garantiramo da će biti umorni i znojni, ali zadovoljni – samo molimo bez njurganja u cilju (na stazi možete)!

Staza ima jako trčljivih dijelova, zahtjeva promjenu ritma i tempa, jer ipak nisu svi djelovi klasično trčljivi. Najzahtjevniji dio je uspon i silazak s Pliši, ali prije će biti okrjepa pa nema brige 🙂 Prvih i zadnjih 500m staze podložni su izmjeni u zadnji čas iz razloga što se na Platku uvodi sustav zasnježenja te nas mogu (vjerovali ili ne) iznenaditi iskopi kojima ćemo se prilagoditi, ali to neće utjcati na lokaciju starta/cilja te ukupnu dužinu i uspon.

Dolje je gpx log staze.

Stigao je i detaljni opis staze by Pero (ovo je nemoguće kratiti 🙂 )

Start utrke predviđen je s livade ispod Velikog doma Platak. Slijedi lagani uspon prema Turističkoj stazi dnu staze Radeševo, prelazak preko iste u smjeru akumulacijskog jezera.  Dionicu koja slijedi možemo nazvati „Trailaši trče počasni krug“ oko jezera obrnuto od kazaljke na zidu te skreću na naš opjevani Vertikal po stazi Radeševo 2. S vrha pratite Turističku stazu nizbrdo do skretanja prema Snježniku i Rimskim vratima. Na Rimskim vratima slijedi spuštanje Rimskom stazom u trajanju od 2,5 km do prekrasne zaravni „Lazac“ čija je posebnost kontrast livada i prostranih šuma. Od Lazca skreće se desno laganom uzbrdicom prema Schlosserovom domu na Risnjaku kroz predivnu stoljetnu jelovu i bukovu šumu. Zadnji dio uzbrdice postaje sve okomitiji do križanja podno Velikog Risnjaka gdje staza vodi desno po malo zahtjevnijem singliću (čitaj kamen + korijenje). Izlazak na raskršće Cajtige te skretanje lijevo po makadamskom putu do Vilja. Odlična dionica za dodati malo tempa. Kod Vilja ulazimo u labirint vlaka i staza u trajanju od 3,5 km. Ulazak u taj dio nalazi se odmah na desno uz glavni makadamski put u smjeru Gornjeg Jelenja. Nakon cca 300-400 m spuštanja s lijeve strane nalazi se ogromna i duboka jama. Jednom kad se svlada „labirint“ izlazimo na cestu koja se pruža od Gornjeg Jelenja prema Malom domu Sušak. Specifičnost ovog dijela jest i sama bit naziva PGŽ. Prelazak iz Goranskih šuma u nisko raslinje Primorja. S vizure planinskih šuma i vrhova odjednom se otvara cijeli Kvarnerski zaljev sa svojim otocima i morem. Pogled seže i do velebnog Velebita. Slijedi spuštanje prema podnožju vrha Mala Pliš gdje je predviđena okrijepa. Uspon na Malu Pliš, te odmah i na Velu Pliš po grebenu istih vrhova. S Vele Pliši slijedi strmo spuštanje planinarskom stazom koja vodi prema Štabu. Iznenađenje! S planinarskog puta slijedi skretanje prema Bogdinu i u stilu Indiane Jonesa prelazak kroz divljine neprehodanih dijelova Grobničkih alpa, gdje se izmjenjuju šuma, kameni prijevoj zatim ponovno šuma s jednim jačim usponom da bi na kraju izašli na greben prekrasnih livadnih vrhova i pogledom od 360 stupnjeva. Nakon grebena slijedi spuštanje i prelazak makadamskog puta koji se koristi za dovođenje stoke na ispašu. Prelaskom puta slijedi zadnji i dugotrajni uspon ka Platku. Prvo poljskom cestom, pa makadamskim putem prema vidikovcu. Prije vidikovca u jednom oštrom zavoju nastavlja se ravno uzbrdo prema Malom Platku. Izlaskom iz Malog Platka ulazi se u zadnju dionicu gdje se izmjenjuju uzbrdice, nizbrdice i ravni dijelovi kroz šumu. Jednom kad se počinju pojavljivati obrisi Maloga doma Sušak i pojavljivati se osmijeh zbog saznanja da je kraj blizu  ulazimo u zadnju dionicu utrke koja uz navedeni objekt vodi ka dnu skijaške staze Radeševo i dalje prema Velikom domu Platak gdje Vas dočekujemo otvorenih srca i s neizmjernog veselja zbog vašeg truda.

“AdrenalINA” će biti za nekoga jači trening, za drugoga priprema za neku težu, dužu utrku, a nekome da testira svoje osobne mogućnosti i probije granice.

Start i cilj su na livadi ispod Velikog doma Platak. 

VAŽNA INFO!!!

Staza se mjerila 4 puta s 8 razlilčitih uređaja te niti jedan nije izmjerio identičnu dužinu i uspon. Na kraju smo odlučili da staza ima 28,5 km te 1600 m uspona. To ne znači da će vaš mobitel ili sat izmjeriti isto te se unapred ograđujemo za odstupanja +- 1 km te +- 100 m. Zahvaljujemo na razumijevanju 🙂 

START UTRKE: 10:30 sati

DUŽINA STAZE: 28,6 km

UKUPNI USPON: 1600m

TEHNIČKI SASTANAK: 10:15 sati

ITRA BODOVI: 2 BODA

TIME LIMIT UTRKE: 6 sati

FEED ZONE: 4 (3 na stazi i 1 na cilju – 2 s hranom i tekućinom, dvije s tekućinom)

 

Download file: AdrenalINA 29km.gpx
PRIJAVE

Prijave su moguće do 28.08. u 10:00 sati, ali se PUNI startni paket garantira onima koji prijave utrku i uplate startninu do 13.08.2021.!

POTVRDA PRIJAVA, PREUZIMANJE START PAKETA
RSRTC Platak – 28.08.2022. od 8:00 do 10:00 sati

Startnina se uplaćuje na žiro račun udruge, prilikom prijave u punom iznosu.
Natjecatelje koji ispune online prijavnicu, a ne uplate startninu do navedenog datuma ne garantiramo puni startni paket.
Natjecateljima koji odustanu od natjecanja, startnina neće biti vraćena. Strani državljani startninu uplaćuju pri potvrdi prijava.

INFORMACIJE ZA UPLATU

AdrenalINA
Puni startni paket
(2 ITRA boda)

kn 180,00
 • Organizacija utrke
 • Chip timing
 • Majica utrke
 • HGSS
 • Topli obrok
 • Okrjepa na stazi
 • Finišerska medalja
 • Hidra ISO 0,5l
 • Pero zero refill
 • 4endurance gel
 • Prvih 150 potpuno prijavljenih na događaj dobiva i LONČIĆ utrke
 • Red bull
 • JGL poklon

Taman 17ka

Sjećate li se utrke na 10 i 20 km 2019. i 2020. godine? Nije važno 🙂  Ova 17ka je savršen spoj te dvije s nekim korekcijama kako bi bilo trčljivo i zanimljivo.

Utrka kreće ispod Velikog doma Platak. Nakon starta slijedi lagani uspon koji vodi do dna skijaške staze Tešanj od kuda se ide na Turističku stazu i ulazi u lijepi singlić te ponovno izlazi na Turističku stazu. Nakon šireg makadama skreće se nizbrdo po donwhill stazi i uživa u šumskom krajoliku sve do samog dna staze Radeševo. Prelazi se preko nje te dolazi do jezera oko kojeg se radi polukrug i skreće singlićem (malo širim) prema Malom domu Sušak. Iza doma ulazi se opet u šumu i oko Malog Platka penje ispod vrha Radeševo od kuda počinje dio “samo nizbrdo” do skretanja za Snježnik. Rimskom cestom na kojoj dajete “gas” dolazite do prekrasnog Lazca gdje je i  okrijepna stanica (tekućina). Iz Lasca slijedi uspon kroz Srebrna vrata prema Guslici. Podnog Guslice čeka vas iće i piće i uvijek nasmijan vatrogasac :). Od tamo nastavljate nizbrdo krzo šumu (savjet: ukoliko je mokro na ovom dijelu pripazite) sve do doline Veliki Pribeniš koja vas vodi do ciljne ravnine.

Start i cilj su na livadi ispod Velikog doma Platak. 

START UTRKE: 10:30 sati

DUŽINA STAZE: 16,8 km

UKUPNI USPON: 700 m

TEHNIČKI SASTANAK: 10:15 sati

FEED ZONE: 3 (2 na stazi i 1 na cilju)

TIME LIMIT UTRKE: 4 sata

Download file: Taman 17ka.gpx
PRIJAVE

Prijave su moguće do 28.08. u 10:00 sati, ali se PUNI startni paket garantira onima koji prijave utrku i uplate startninu do 13.08.2021.

POTVRDA PRIJAVA, PREUZIMANJE START PAKETA
RSRTC Platak – 28.08.2020. od 8:00 do 10:00 sati

Startnina se uplaćuje na žiro račun udruge, prilikom prijave u punom iznosu.
Natjecatelje koji ispune online prijavnicu, a ne uplate startninu do navedenog datuma ne garantiramo puni startni paket.
Natjecateljima koji odustanu od natjecanja, startnina neće biti vraćena. Strani državljani startninu uplaćuju pri potvrdi prijava.

INFORMACIJE ZA UPLATU

17ka
Puni startni paket

kn 160,00
 • Organizacija utrke
 • Chip timing
 • Majica utrke
 • HGSS
 • Topli obrok
 • Okrjepa na stazi
 • Finišerska medalja
 • HIDRA ISO 0,5l
 • Pero zero refill
 • 4endurance gel
 • Prvih 150 potpuno prijavljenih na događaj dobiva i LONČIĆ utrke
 • Red bull
 • JGL poklon

Laganini 9ka

Svi koji su trčali prošlogodišnju 10ku, koja je u biti imala 11km – stazu smo skratili za jedan kilometar. Također, prihvaćamo opasku da je ova staza više kros, nego pravi trail, za cestovnjake pravi užitak u kojem će asfalst zamijenite prirodom 🙂

Utrka kreće ispod Velikog doma Platak. Nakon starta slijedi lagani uspon koji vodi do dna skijaške staze Tešanj od kuda se ide na Turističku stazu i ulazi u lijepi singlić te ponovno izlazi na Turističku stazu. Nakon šireg makadama skreće se nizbrdo po donwhill stazi i uživa u šumskom krajoliku sve do samog dna staze Radeševo. Prelazi se preko nje, laganim usponom i dolazi do jezera oko kojeg se radi polukrug i skreće singlićem (malo širim) prema Malom domu Sušak. Iza doma ulazi se opet u šumu i izlazi kod Lugarnice. Tu je prijelaz ceste i ponovni ulaz u stazu prema brdu Jasenovica uz trim stazu. Pogled seže sve do Guslice dok dolazite na livadu Veliku Pribeniš. Prije izlaza na “glavnu” makadamsku  cestu čeka vas kratki uspon nakon kojeg se vraćate natrag prema cilju. Da ne bude monotono zadnjih dio se spuštate na livadu Veliki Pribeniš pratite kolce na livadi i uskoro ćete ugledati ciljnu ravninu. Vaš krug je završen!

KRATKA VERZIJA: Staza je relativno jednostavna, jako trčljiva, s dva prelaska ceste,  puno šireg makadama i ponešto fora singlića. Usponi nisu prezahtjevni. Vdijet ćete sve atrakcije Platka 🙂 Veliki dio staze je u hladu, tako da i ako bude toplo, ne morate se bojati sunca i vrućine. Uživat ćete u promjeni ambijenta i dinamici terena. Cilj će vam stalno biti nadomak ruke, ali ipak ćete trebati otrčati 10km.

9ka je kao i valovi radio Laganini FM-a; opuštena, zabavna i garantira dobro raspoloženje!

Start i cilj su na livadi ispod Velikog doma Platak. 

START UTRKE: 10:30 sati

DUŽINA STAZE: 9 km

UKUPNI USPON: 300 m

TEHNIČKI SASTANAK: 10:15 sati

FEED ZONE: 2 (1 na stazi i 1 na cilju)

TIME LIMIT UTRKE: 2 sata

Download file: Laganini 9ka.gpx
PRIJAVE

Prijave su moguće do 28.08. u 10:00 sati, ali se PUNI startni paket garantira onima koji prijave utrku i uplate startninu do 13.08.2021.

POTVRDA PRIJAVA, PREUZIMANJE START PAKETA
RSRTC Platak – 28.08.2020. od 8:00 do 10:00 sati

Maloljetne osobe mogu nastupiti uz pismenu dozvolu roditelja, a za 2010. godište i mlađi imaju 20% popusta.

Startnina se uplaćuje na žiro račun udruge, prilikom prijave u punom iznosu.
Natjecatelje koji ispune online prijavnicu, a ne uplate startninu do navedenog datuma ne garantiramo puni startni paket.
Natjecateljima koji odustanu od natjecanja, startnina neće biti vraćena. Strani državljani startninu uplaćuju pri potvrdi prijava.

INFORMACIJE ZA UPLATU

9ka
Puni startni paket

kn 150,00
 • Organizacija utrke
 • Chip timing
 • Majica utrke
 • HGSS
 • Topli obrok
 • Okrjepa na stazi
 • Finišerska medalja
 • HIDRA ISO 0,5l
 • Pero zero refill
 • 4endurance gel
 • Prvih 150 potpuno prijavljenih na događaj dobiva i LONČIĆ utrke
 • Red bull
 • JGL poklon

Želiš volontirati?

Prijavi se i provedi dan na Platku