Kostrena kid’s outdoor je dvodnevna manifestacija posvećena djeci, njihovom motoričkom, kreativnom, ali i mentalnom razvoju i zdravlju. Ovaj projekt ima za cilj djeci od 4 do 14 godina pokazati kakvim se aktivnosti sve mogu baviti te na koji način aktivno provoditi slobodno vrijeme s vršnjacima. 

Pilot projekt održava se u Kostreni koja je ove godine dobila titulu “Općina – prijatelj djece!” od Saveza društava “Naša djeca Hrvatske”.

Sve aktivnosti su za sudionike BESPLATNE!

 Sve aktivnosti vodit će stručne osobe s iskustvom u radu s djecom.

U sobotu se ZAGRIJAVAMO na rolama od 15 do 20 sati, a nedjelju nastavljmo jako s radionicama od 10 do 15 sati!

ROLLY PARK (SUBOTA I NEDJELJA)

Rolanje bez granica

Uživajte na 250 m2 poligona koji se posebno osmišljen za rolanje!

 

Vaša se djeca mogu nesmetano i opušteno prepustiti rolanju bez granica. Oni neiskusniji se mogu polako kretati i pridržavati uz ogradu kako bi lakše uspostavili ravnotežu i stekli sigurnost i kontrolu nad rolama, dok oni iskusniji mogu “dati gasa” na kvadratnom poligonu i usavršavati ovu zabavnu sportsku aktivnost.

 

Zasadi za čisti zrak! & Otpad nije uvijek otpad!

JGL zeleni kutak bit će satkan od biljaka koje pročišćavaju zrak (aloe vera, zlatni puzavac, fikus, ljiljan, krizantema….), te će nuditi radionicu vezane uz sadnju biljaka i izradu korisnih materijala od otpada, za djecu i roditelje. Eko kutak potaknut će na sadnju, naučiti djecu kako zasaditi sjeme, a roditelje kako uspješno presaditi sobnu biljku. Kao uspomenu na druženje i vrijeme provedeno s JGL timom, na poklon dobivaju biljku u teglici.

 

U 11, 12 i 13 sati sudjelujte u KVIZU ZNANJA: „ZASADI ZA ČIŠĆI ZRAK!“ te osvojite nagrade!

Tijekom cijelog događaja, djeca će imati priliku crtati i bojati na likovnom kutku te sudjelovati i u radionici izrade nakita i drugih korisnih predmeta od repromaterijala, s porukom da otpad nije uvijek otpad.

CIRKUS

Cirkuske radionice

ŽONGLERSKI KUTAK nudi mogućnost isprobavanja raznih tehnika žongliranja, npr. sa lopticama, tanjurima, diabolom, devil stickom, poi trakicanma i slično. 

KREATIVNI KUTAK  u kojem djeca mogu uz stručnu pomoć sama izraditi loptice i poi trakice koje onda mogu ponijeti kući.  

EKVILIBRISTIČKI  KUTAK djeca i svi zainteresirani mogu probati voziti monocikl ili hodati na štulama.

SLIKOVNICA

Čitaonica "Izgubljeni Flegi"

Djeca će čuti  poučnu priču od psu Flegiju. Slikovnica „Izgubljeni Flegi“ kroz dinamičnu priču o izgubljenom psu djecu upoznaje s osnovnim elementima zaštite životinja učeći ih o obvezama i odgovornostima vlasnika pasa, ulozi komunalnog redara i odgovarajućem postupanju kod pronalaska psa.

Slikovnicu je izdala Koordinacijska radna skupina za zaštitu životinja PGŽ- “KRAS”.

KREATIVA

Oslikavanje medalja

Djeca će priliu sami    oslikavati ručno izrađene medalje od drva te bi ih ponijela kući za uspomenu.

MALI ZNANSTVENICI

STEAM radionica

Program je namijenjen djeci predškolskog i školskog uzrasta od 4 – 10 godina.

Djeca će sama izvoditi eksperimente vođene  kvalificiranim učiteljima te naučiti osnove teme iz odabranog područja. Teme radionice: inžinjerski izazovi – strujni krug i vaga, astronomija – svemir i zvijezde te raketa.

Radionica se održava u suradnji s Thinker labs Rijeka. Učitelji i učiteljice Tinker Labsa uz završeni fakultet učiteljsko – pedagoškog – elektrotehničkog  smjera također su certificirani učitelji STEAM metodike Tinker Labsa te vode učenike kroz aktivnosti i pokuse koji odgovaraju određenim područjima STEAM spektra.

Metodika Tinker Labsa Rijeka uređena je na način da potiče spoznajni razvoj, osjet i percepciju te operativno mišljenje putem različitih prilagođenih didaktičkih materijala i certificiranih STEAM učitelja.

 

SPELEOLOGIJA

Speleološka radionica

Što je speleologija i kako saznati što se krije u podzemlju? Kako bi odgovorili na ova pitanja osmišljena je radionica kojom se krećemo kroz speleološko istraživanja. Jedan od prvih koraka je dobro se snalaziti na terenu, da bi to uspjeli trebamo razumjeti karte i što nam one govore. Nakon zadovoljavanja prvog izazova moramo dobro poznavati opremu i tek onda krećemo u istraživačku pustolovinu u kojoj se možemo sresti i s najpoznatijim povremenim stanovnikom  podzemlja – poznatim šišmišem.

SPORTSKI POLIGON

Sportska radionica

Sportski poligon je zamišljen na način da djeca kroz biotička motorička znanja i sportske igre potiču prirodna kretanja, razvijaju i usavršavaju motoričke sposobnosti.

NAPUHANAC

Gumeni dvorac

Nismo još upoznali niti jedno dijete koje se ne voli spušati ili skakati po gumenim dvorcima! Zabava je tamo uvijek zagarantirana, bez obzira na veličinu, oblik ili boje dvorca. Kad god je gužva na nekoj drugoj radionici, vaše dijete može prikratiti vrijeme uživajući u napuhancu.

RASPORED AKTIVNOSTI NEDJELJA

Voditelj: Dražen Turina Šajeta
DJ: Voljen

SUBOTA 21.5.

15:00 – 20:00 – ROLANJE BEZ GRANICA (ROLLY PARK)

17:00 – 19:00 – SPORTSKE IGRE

NEDJELJA 22.5.

10:30h – otvaranje – CIRKUSKI SHOW

11:00 – 15:00 – ROLANJE BEZ GRANICA

11:00 – 15:00 – GUMENI DVORAC

11:00 – 15:00 – JGL ZELENI KUTAK (radionice ZASADI ZA ČISTI ZRAK & OTPAD  NIJE UVIJEK OTPAD + kviz znanja)

11:00 – 14:00 – CIRKUSKE RADIONICE 

11:00 – 12:00 – OSLIKAVANJE MEDALJA 

11:00 – 13:00 – SPELEO RADIONICA 

12:00 – 14:00 – SPORTSKA RADIONICA – 2x 45 min

12:00 – 14:00 – STEM RADIONICA 

12:45 – 13:40 – ČITAONICA  – 2 x 30 min

+ ŠANK ZA MAME I TATE 🙂