I ove godine svi na KaKaO!

Pitate se zašto?

Jer će vaša djeca uživati u raznovrsnim sportskim, kreativnim, znanstvenim i edukativnim aktivnostima koje pridonose njihovom razvoju i zdravlju. Ovaj projekt ima za cilj djeci od 4 do 14 godina pokazati kakvim se aktivnosti sve mogu baviti te na koji način aktivno provoditi slobodno vrijeme s vršnjacima, ali i roditeljima. 

Nakon prošlogodišnjeg pilot projekta i ove godine vraćamo se u Kostrenu.

Ulaz je BESPLATAN!

 Sve aktivnosti vodit će stručne osobe s iskustvom u radu s djecom.

Čekamo vas u nedjelju, 14.5.2023. ispred glavnog ulaza u Sportsku dvoranu Kostrena.

Program će voditi, uvijek zabavni, Dražen Turina Šajeta, dok ćete glad i žeđ moći utažiti uz food truck.

BIKE POLIGON

Školica brdskog biciklizma

Biciklistički klub Team RODEO izradio je poligon za “malu školu biciklizma” na kojoj će svako dijete s osnovnim predznanjem vožnje bicikla uživati i svladati nove vještine!

Zabave i adrenalina (za roditelje 🙂 ) neće nedostajati, ali bez brige, tu su iskusni biciklisti kako bi vaše dijete naučilo nešto novo i sigurno prošlo poligon.

Ukoliko imate, ponesite biciklu, a za one koji je još uvijek nemaju, KEINDL SPORT je osigurao nekoliko bicikli za korištenje!

OLIMPIZAM

Mala škola olimpizma

OLIMPIJSKI KREATIVNI KUTAK

Likovna radionica za djecu namijenjena svima. Djeca će uz pomoć edukatora i asistenta bojati olimpijske krugove, rješavati zanimljive kreativne zadatke vezane uz temu olimpizma i olimpijskih igara.

UPOZNAJMO SE S OLIMPIJSKIM IGRAMA (štafetne igre)

Kroz nekoliko štafetnih igara djeca će se upoznati s raznim sportovima koji su prisutni na modernim olimpijskim igrama i saznati ponešto o zanimljivostima s  antičkih olimpijskih igara. Kroz igru i natjecanje, naučit će glavne vrijednosti olimpizma, olimpijsko načelo te druga obilježja olimpijskih igara.

Radionica je prilagođena djeci uzrasta od 5 do 10 godina

U suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom želi se promicati sport među djecom te ih istovremeno učiti prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i natjecanju u fair play ozračju. Djeca se, među ostalim, potiču na sustavno tjelesno vježbanje i uključenje u sportske aktivnosti. 

EKO RADIONICA

Bez mikroplastike bez brige!

Edukativne JGL radionice pažljivim odabirom proizvoda bez mikroplastike, recikliranjem i ponovnim korištenjem uporabnih predmeta ukazuju kako izravno utječemo na naše zdravlje, na očuvanje prirodnih resursa i smanjenje količine otpada. Kroz igru i kreativno učenje, edukativne JGL radionice „Bez mikroplastike bez brige“ podsjećaju nas na ekološke vrijednosti koje doprinose kvaliteti života.

SMANJI  – igrajući memori praktično pokazujemo kako mikroplastika šteti okolišu te učimo na koji način možemo smanjiti negativan utjecaj koristeći proizvode koji ne sadrže mikroplastiku poput Aqua Marisa, prirodne materijale, javni prijevoz, višekratne boce…

PONOVNO UPOTRIJEBI – u našem mini laboratoriju učimo gdje završavaju brojni plastični predmeti oko nas, na koji način štete okolišu i postaju opasni za naše zdravlje. U radionici crtanja, šivanja i dizajniranja, naš je fokus na izradi platnenih vrećica koje možemo višekratno koristiti i koje su ekološki prihvatljive.

RECIKLIRAJ – učimo pravilno razvrstavati papir, plastiku, metal, staklo i komunalni otpad. U zanimljivoj igri u kojoj je vrijeme ključno, stječemo nova znanja te razvijamo pozitivne navike koje doprinose očuvanju okoliša i odgovornom postupanju s otpadom.

KLAUN KINKSKY I CIRKUS

Modeliranje balona i izrada cirkuskih rekvizita

Klaun Kinsky nije samo obična predstava, to je doživljaj koji je teško riječima opisati. Klaun Kinski je poptpuno šašav, ali upravo zbog te šašavosti, svi ga vole… hmmm… najčešće ga svi vole 🙂 Zato dodji na otvaranje i ne propusti ovaj show!

MODELIRANJE BALONA – saznat ćete  kako od duguljastih balona napraviti psa, cvijet, sablju i slično. Sve balone koji sami izmodeliraju, djeca odnose sa sobom.

KREATIVNI KUTAK  u kojem djeca mogu uz stručnu pomoć sama izraditi loptice i poi trakice koje onda mogu ponijeti kući.  

 

SLIKOVNICA

Čitaonica "Pobješnjeli Flegi"

Nakon prošlogodišnje priče “Izgubljeni Flegi” stiže nam njegov nastavak.

Upoznat ćete i macu Viki te jednu lisicu i saznati kako je završio njihov posjet veterinaru!

Ovu edukativnu slikovnicu  izdala je Koordinacijska radna skupina za zaštitu životinja PGŽ- “KRAS”.

KREATIVA

Čarobne naočale

Prepustit ćete se mašti i kroz čarobne naočale naslikati nešto zaista posebno.

Radionicu organizira DAMIR TAU, riječki brend kvalitete, pristupačnosti, različitosti i tolerancije koji ima za cilj konstantno širiti ponudu kvalitetnih, funkcionalnih i prestižnih proizvoda.

Što se naočala tiče, u ponudi se mogu pronaći modeli za žene, muškarce i djecu. Dioptrijski okviri, clip-on modeli i sunčane naočale.

Budući da nam je u nedjelju Majčin dan, iskoristit ćemo čarobne naočale i mamama naslikati nešto uistinu posebno. Nešto što joj želimo, nešto što nju jako čini sretnom. A možda među klincima i klincezama otkrijemo i prave male dizajnere koji će se htjeti okušati u crtanju / dizajniranju (čarobnih) naočala! Crteže ćemo predati našem Damiru i možda se stvarno baci u izradu istih. 😉

POKUSI

Putujući znanstvenici

Putujući znanstvenici projekt je namijenjen djeci vrtičke i osnovnoškolske dobi. Svrha projekta je zainteresirati mlađe generacije za prirodne znanosti, odnosno popularizacija znanosti, pokazujući im najjednostavnije, ali i najzanimljivije pokuse čije „kemikalije“ svi imamo kod kuće. Također, ovim se projektom potiče i razmišljanje te zaključivanje djece na temelju njihovog znanja iz svakodnevnog života.

Djeca će sama izvoditi eksperimente uz pomoć studenata biotehnologije.

Koji pokusi vas očekuju?

Šareni toranj, Balon, Nevidljiva tinta i Slime 🙂

 

 

 

OSLIKAVANJE LICA

Oslikavanje lica

Iako je vrijeme maškara prošlo, zabavno je ponekad oslikati lice veselim motivima.

Boje su naravno lako perive, tako da roditelji nemate brige 🙂

SPORT

Sportski kutak

U sportskom kutku djeca će kroz različite sportske rekvizite, poligone i igre, uz kineziologe razvijati biotička motorička znanja te poticati prirodna kretanja i usavršavati motoričke sposobnosti na zabavan način.

NAPUHANAC

Gumeni dvorac

Nismo još upoznali niti jedno dijete koje se ne voli spušati ili skakati po gumenim dvorcima! Zabava je tamo uvijek zagarantirana, bez obzira na veličinu, oblik ili boje dvorca. Kad god je gužva na nekoj drugoj radionici, vaše dijete može prikratiti vrijeme uživajući u napuhancu.

PROGRAM

Voditelj: Dražen Turina Šajeta

NEDJELJA 14.5.

10.30 h  PREDSTAVA “KLAUN KINSKY”

10 – 15 h  GUMENI DVORAC

10 – 14 h  SPORTSKI KUTAK 

10 – 14 h MALA ŠKOLA OLIMPIZMA

11 – 14 h MALA ŠKOLA BICIKLIZMA

11 – 15 h EKO RADIONICA “BEZ MIKROPLASTIKE BEZ BRIGE!

11 – 11.45 h -MODELIRANJE BALONA

12 – 12.45 h IZRADA CIRKUSKIH REKVIZITA

11 – 13 h KREATIVNA RADIONICA “ČAROBNE NAOČALE”

12 – 15 h PUTUJUĆI ZNANSTVENICI

12 & 14 h ČITAONICA “POBJEŠNJELI FLEGI”

+ oslikavanje lica

* Food truck za gladne i žedne 🙂