Za sve koji još ne znaju što je zapravo Vertikalno lice Platka…Ideja je krenula od nekoliko entuzijasta koji su htjeli saznati tko će se najbrže popeti na vrh Radeševa, odnosno savladati vertikalu od 250 metara. E, tako je nastala Vertikalna 5ica – koja je nakon uspona na vrh dobila svoj nastavak do dna odnosno cilja. Kako svaka dobra ideja ima prostora za širenje, tako je od ove nastala i Vertikalna 10ka, a zatim i 20ka- trail utrke za sve razine fizičke spreme. MTB utrka došla je nekako sama od sebe pa smo tražili najoptimalnije dužine i oblike i tako došli do XCO utrke. Svake godine imamo neke korekcije i nove staze kako nikome ne bi bilo dosadno pa pogledajte niže dole što vas očekuje ove godine.

Ove godine nakon tri godine XCO formata, vraćamo se na MARATON kako ne bi bili dosadni.

Naš projekt je “dog friendly” što znači da vaši četveronožni lajavci mogu biti s vama na svim aktivnostima (osim na MTB XCO utrci iz sigurnosnih razloga).

Obratite pažnju na točku br. 13 u Pravilima utrka! Naglašavo da su ju obvezni poštivati SVI sudionici naših događaja jer time pokazujete da poštujete prirodu i okoliš.

NE palite vatru!

NE zagađujte okoliš, već ga očistite od smeća!

NE uništavajte floru i faunu, nego ju čuvajte!

NE bacajte otpad, osim u za to predviđena mjesta!

Volite, poštujte i cijenite prirodu!

TRAIL UTRKE

8km / 15km / 22km

Želiš volontirati?

Prijavi se i provedi dan na Platku