Tko je Širko? Gdje ga pronaći?

Širko je jedan veseo i zabavan šešir i jako je magičan. Pitate se zašto? Jer iz njega možete izvući skoro sve što poželite!

Mi smo poželjeli upoznati vas na Čavlima!

Vi ćete prvi imati priliku uroniti u svijet mašte našeg Magičnog šešira.

Jeste li čuli možda za KaKaO iz Kostrene? KaKao je Širkov prijatelj, ali on zabavlja djecu u Kostreni. Magični šešir može doći gdje god ga pozovete!

Čavle su ga prvi odlučili ugostiti i zato u subotu. 3.6.2023. poslijepodne dođite vidjeti u Jamu što vam je sve pripremio Širko.

Dok mame i tate odmaraju u hladu, djeca će uživati u raznovrsnim aktivnostima!

Vrtićarci, školarci, svi će pronaći nešto zabavno.

Ulaz je BESPLATAN!

 Sve aktivnosti vodit će stručne osobe s iskustvom u radu s djecom.

 

NAPOMENA: Događaj može biti sniman i fotografiran te se foto i video materijali mogu javno objavljivati u svrhu promocije dogđaja. Svojim dolaskom pristajete na navedeno.

BIKE POLIGON

Školica brdskog biciklizma

Biciklistički klub Team RODEO izradio je poligon za “malu školu biciklizma” na kojoj će svako dijete s osnovnim predznanjem vožnje bicikla uživati i svladati nove vještine!

Zabave i adrenalina (za roditelje 🙂 ) neće nedostajati, ali bez brige, tu su iskusni biciklisti kako bi vaše dijete naučilo nešto novo i sigurno prošlo poligon.

Ukoliko imate, ponesite biciklu, a za one koji je još uvijek nemaju, KEINDL SPORT je osigurao nekoliko bicikli za korištenje!

Fotka: Marko Matešić/Paolo Dukić

Bez mikroplastike, bez brige!

Pažljivim odabirom proizvoda bez mikroplastike, recikliranjem i ponovnim korištenjem uporabnih predmeta – izravno utječemo na naše zdravlje, na očuvanje prirodnih resursa i smanjenje količine otpada. Kroz igru i kreativno učenje, edukativne JGL radionice „Bez mikroplastike bez brige“ podsjećaju nas na ekološke vrijednosti koje doprinose kvaliteti života.

 SMANJI / REDUCE

Igrajući memori praktično pokazujemo kako mikroplastika šteti okolišu te učimo na koji način možemo smanjiti negativan utjecaj koristeći proizvode koji ne sadrže mikroplastiku poput Aqua Marisa, prirodne materijale, javni prijevoz, višekratne boce…

PONOVNO UPOTRIJEBI / REUSE

U našem mini laboratoriju učimo gdje završavaju brojni plastični predmeti oko nas, na koji način štete okolišu i postaju opasni za naše zdravlje. U radionici crtanja, šivanja i dizajniranja, naš je fokus na izradi platnenih vrećica koje možemo višekratno koristiti i koje su ekološki prihvatljive.

RECIKLIRAJ / RECYCLE

Učimo pravilno razvrstavati papir, plastiku, metal, staklo i komunalni otpad. U zanimljivoj igri u kojoj je vrijeme ključno, stječemo nova znanja te razvijamo pozitivne navike koje doprinose očuvanju okoliša i odgovornom postupanju s otpadom.

OLIMPIZAM

Mala škola olimpizma

OLIMPIJSKI KREATIVNI KUTAK

Likovna radionica za djecu namijenjena svima. Djeca će uz pomoć edukatora i asistenta bojati olimpijske krugove, rješavati zanimljive kreativne zadatke vezane uz temu olimpizma i olimpijskih igara.

UPOZNAJMO SE S OLIMPIJSKIM IGRAMA (štafetne igre)

Kroz nekoliko štafetnih igara djeca će se upoznati s raznim sportovima koji su prisutni na modernim olimpijskim igrama i saznati ponešto o zanimljivostima s  antičkih olimpijskih igara. Kroz igru i natjecanje, naučit će glavne vrijednosti olimpizma, olimpijsko načelo te druga obilježja olimpijskih igara.

Radionica je prilagođena djeci uzrasta od 5 do 10 godina

 

U suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom želi se promicati sport među djecom te ih istovremeno učiti prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i natjecanju u fair play ozračju. Djeca se, među ostalim, potiču na sustavno tjelesno vježbanje i uključenje u sportske aktivnosti. 

GUMENI DVORCI

Skakanje bez granica

Ako želite dobro umoriti vaše mališane, samo ih “ubacite” u dva napuhanca i umor i dobro spavanje su zagarantirani 😅😄
Osim što će se odlično zabaviti, mališani će moći razviti motoriku, koordinaciju ruku i očiju i spretnost. Djeca uče prostornu svijest, grade mišiće i dobivaju snagu dok skaču i igraju se.
SLIKOVNICA

Čitaonica

Djeca će imati priliku čuti čak tri različite priče!

VIDOV SAN – ova glazbena slikovnica ima dublju dimenziju u promicanju ekološke svijesti kod djece i odraslih. Sadržaj slikovnice jača povezanost s prirodom i bićima na granici vidljivog i nevidljivog. Ova bića satkana su nitima duhovnog pristupa ravnoteži u prirodi. Cijela priča odiše mirom, čistoćom, ljubavlju i nježnošću.

IZGUBLJENI FLEGI / POBJEŠNJELI FLEGI

Kroz dinamičnu priču o izgubljenom psu djecu upoznaje s osnovnim elementima zaštite životinja učeći ih o obvezama i odgovornostima vlasnika pasa, ulozi komunalnog redara i odgovarajućem postupanju kod pronalaska psa, dok u se u nestašni psić zaigrao s bolesnom lisicom, a u priču se uključila i njegova prijateljica, maca Viki. Kroz dinamičnu priču se djeci skreće pažnja na bitne elemente zaštite životinja: cijepljenju kućnih ljubimaca, ulozi veterinara…

Ovu edukativnu slikovnicu  izdala je Koordinacijska radna skupina za zaštitu životinja PGŽ- “KRAS”.

KREATIVA I ZABAVA

Kasica prasica s Medom Štedom

Zaigraj s Medom Štedom školicu (cip-cop), gađaj lopticama kasicu prasicu ili ju nacrtaj i saznaj kako uštediti što više novčića.

POKUSI

Putujući znanstvenici

Putujući znanstvenici projekt je namijenjen djeci vrtičke i osnovnoškolske dobi. Svrha projekta je zainteresirati mlađe generacije za prirodne znanosti, odnosno popularizacija znanosti, pokazujući im najjednostavnije, ali i najzanimljivije pokuse čije „kemikalije“ svi imamo kod kuće. Također, ovim se projektom potiče i razmišljanje te zaključivanje djece na temelju njihovog znanja iz svakodnevnog života.

Djeca će sama izvoditi eksperimente uz pomoć studenata biotehnologije.

Koji pokusi vas očekuju?

Šareni toranj, Balon, Nevidljiva tinta i Slime 🙂

 

 

 

OSLIKAVANJE LICA

Oslikavanje lica

Iako je vrijeme maškara prošlo, zabavno je ponekad oslikati lice veselim motivima.

Boje su naravno lako perive, tako da roditelji nemate brige 🙂

SPORT

Sportski kutak

U sportskom kutku djeca će kroz različite sportske rekvizite, poligone i igre, uz kineziologe razvijati biotička motorička znanja te poticati prirodna kretanja i usavršavati motoričke sposobnosti na zabavan način.

PREDSTAVA

Veseli cirkus klauna Marka

Kako predstaviti ovog neobičnog klauna?

Za male i velike… Unutra i vani… Po danu i noći…Marko klaun vrti se kao čigra, vrhunsku predstavu za vas igra. Žonglira, balansira, na monociklu simo tamo đira, đira, a još i pravu vatru u predstavi kontrolira…

Marko je profesionalni i ozbiljni zafrkant, poznatiji po imenu Marko The Clown koji ima puno žonglerskih kilometara u nogama…i rukama.

Do sada je uveselio tisuće malih i velikih slučajnih posjetitelja i posjetitelja namjernika, a vi ste sljedeći!

 

PROGRAM

Voditelj: Dražen Turina Šajeta
DJ: Voljen

SUBOTA, 3.6.2023.

16 – 20 h – Gumeni dvorci
16 – 20 h – Sportski kutak
16 – 20 h – Mala škola olimpizma
16 – 20 h – Biciklistički poligon 
16 – 20 h – Oslikavanje lica
16 – 20 h – Eko radionica “Bez mikroplastike, bez brige”
16 – 20 h – Putujući znanstvenici
16 – 20 h – Kasica prasica 

17 – 20 h – Čitaonica priča & kreativni kutak

19 h – Predstava “Veseli cirkus klauna Marka!”

 
+ šank za žedne – Caffe bar Centar