Vau vau lice
10. srpanj 2021
subota - Veliki dom Platak
PRIJAVI SE ZA VOLONTIRANJE

Manifestacija baš za cijelu obitelj

Na našim manifestacijama od 2019. dio programa uvijek je bio posvećen kućnim ljubimcima. S obzirom da su psi veliki ljubitelji slobodnog trčanja i šumskih prostranstava, odmah su se zaljubili u Platak S porastom ideja i otkrivanjem novih lica mali i veliki dlakavci dobili su svoj dan. Njihovi vlasnici nekako su bezbrižniji dok zajedno uživaju na ugodnoj ljetnoj temperaturi i dozvoljavaju im druženje s novim i starim prijateljima. Upravo zato za 2021. smo pripremili potpuno novu  manifestaciju za cijelu obitelj (čitajte: za vaše ljubimce)! Povedite vaše lajavce i odlično se zabavite.

Ova manifestacija ima u HUMANITARNI karakter te ćete imati priliku dati donaciju kojom pomažemo napuštenim životinjama.

Canicross

Canicross utrka

Canicross je sve popularnija sportska disciplina u kojoj sudjeluju vlasnici i njihovi psi. Pas je elastičnim povodcem privezan za pojas kojeg trkač ima oko struka. Bitno je da pas pritom ima odgovarajuću ormu ili oprsnicu kako mu ne bi ograničavala prirodno kretanje i disanje. 

Svi psi dobivaju poklon sponzora, a najbrzi i nagrade!  Kategorije utrke su muška i ženska. Start i cilj su ispred Velikog doma Platak.

Staza nije zahtjevna te je dužine 6 km. Sve detalje pogledajte u prijavnici, a možete već sada preuzeti gpx.

Također, ukoliko se još niste odvažili utrkivati, a zanimaju vas informacije iz prve ruke o ovoj disciplini, tu će biti predstavnici Canicross Croatia koji će odgovarati na sva vaša pitanja.

 

[sgpx gpx="/wp-content/uploads/gpx/Canicross.gpx"]
Canihike

Planinarska tura s psima

Volite planinarenje? Želite umoriti vašeg psa malo više nego inače? Vaš pas također voli društvo? Ukoliko su svi odgovori potvrdni, onda je canihike baš za vas. Sve što trebate je upisati se za turu i doći na Platak. Naša Mare i njena dva lajavca provest će vas zanimljivom stazom. 

Krenut ćemo prema novouređenoj šetnici uz jezero te šumskim putem izaći na asfaltiranu cestu koja vodi prema Gornjem Jelenju. Nakon kratkog “asfaltiranja” skrećemo na široki šumski put. Ne morate se bojati za preveliku vrućinu, ipak je ovo tura prilagođena ljubimcima pa vas brzo vodimo kroz bukovu šumu.
Slijedi kratki i slatki uspon na vrh Sleme 1327 m. Nakon fotkanja i kratke pauze krećemo istim putem natrag te nastavljamo prema putu za vrh Treska. Hoćemo li skrenuti odraditi i taj vrh ovisit će isključivo o vama. Natrag se vraćamo kružnom šumskog stazom.

KRAS (Koordinacijska radna skupina za zaštitu životinja PGŽ) podržava je ovu aktivnost te omogućila prvim 30 prijavljenima majice te okrjepu nakon planinarenja.

Obiteljska trazilica

Obiteljska tražilica

Ovo će bit spektakularno druženje za obitelj. Tko može sudjelovati u timu? Dijete, pas i jedna odrasla osoba. Dobit ćete kartu sa zadatkom koji kao prava ekipa izvršavate zajedničkim snagama i pritom se dobro zabavljate.  Tu pobjednika nema, važan je timski duh i uživanje!

HOP je namlađima omogućio majicu, a psima poklon.

Time limit 1.30 sat

Radionica za djecu

Čitaonica "Izgubljeni Flegi" i izrada origamija

Svi predškolci moći se izraditi svog origami ljubimca te čuti poučnu priču od psu Flegiju. Slikovnica „Izgubljeni Flegi“ kroz dinamičnu priču o izgubljenom psu djecu upoznaje s osnovnim elementima zaštite životinja učeći ih o obvezama i odgovornostima vlasnika pasa, ulozi komunalnog redara i odgovarajućem postupanju kod pronalaska psa. Priča je prožeta ljubavlju prema životinjama i ima sretan završetak; Flegi je u konačnici vraćen svojoj vlasnici.

Prvih 20 prijavljenih po radionici na poklon dobiva slikovnicu! 

Aktivnost podržana od strane KRAS-a.

Izgubljeni Flegi
Prezentacije

Prezentacija dresure, potražnih pasa i obrane/napada

𝐃𝐮𝐛𝐫𝐚𝐯𝐤𝐨 𝐇𝐥𝐚𝐬𝐭𝐞𝐜,𝐝𝐫𝐞𝐬𝐞𝐫 𝐩𝐚𝐬𝐚🐕‍🦺

✅ vlasnik škole za dresuru pasa
✅ osnivač udruge i vlasnik hotela za pse
✅ isključivo radi osnovnu poslušnost pasa
“Š𝑒𝑠𝑡 𝑚𝑗𝑒𝑠𝑒𝑐𝑖 𝑠𝑎𝑚 𝑝𝑟𝑜𝑣𝑒𝑜 𝑘𝑎𝑜 𝑝𝑟𝑖𝑝𝑎𝑑𝑛𝑖𝑘 𝑀𝑢𝑝-𝑎 𝑢 𝑀𝑎đ𝑎𝑟𝑠𝑘𝑜𝑗, 𝑢 𝑚𝑒đ𝑢𝑛𝑎𝑟𝑜𝑑𝑛𝑜𝑗 𝑠̌𝑘𝑜𝑙𝑖 𝑧𝑎 𝑜𝑏𝑢𝑘𝑢 𝑠𝑙𝑢𝑧̌𝑏𝑒𝑛𝑖ℎ 𝑝𝑎𝑠𝑎 𝑔𝑑𝑗𝑒 𝑠𝑎𝑚 𝑝𝑟𝑖𝑠𝑢𝑠𝑡𝑣𝑜𝑣𝑎𝑜 𝑝𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑖𝑚𝑎 𝑧𝑎 𝑜𝑏𝑢𝑘𝑢 𝑝𝑎𝑠𝑎 𝑟𝑎𝑧𝑛𝑖ℎ 𝑠𝑝𝑒𝑐𝑖𝑗𝑎𝑙𝑛𝑖ℎ 𝑛𝑎𝑚𝑗𝑒𝑛𝑎 𝑘𝑎𝑜 𝑠̌𝑡𝑜 𝑠𝑢 𝑑𝑟𝑜𝑔𝑎, 𝑒𝑘𝑠𝑝𝑙𝑜𝑧𝑖𝑣, 𝑡𝑟𝑎𝑔𝑎𝑛𝑗𝑒 𝑖 𝑎𝑛𝑡𝑖𝑡𝑒𝑟𝑜𝑟𝑖𝑠𝑡𝑖𝑠̌𝑘𝑎 𝑜𝑏𝑢𝑘𝑎 𝑝𝑎𝑠𝑎. Nakon čega sam š𝑒𝑠𝑡 𝑔𝑜𝑑𝑖𝑛𝑎 𝑟𝑎𝑑𝑖𝑜 𝑠𝑎 𝑝𝑠𝑜𝑚 𝑧𝑎 𝑑𝑒𝑡𝑒𝑘𝑐𝑖𝑗𝑢 𝑑𝑟𝑜𝑔𝑎. 𝑆𝑎 𝑠̌𝑘𝑜𝑙𝑜𝑣𝑎𝑛𝑗𝑒𝑚 𝑠𝑎𝑚 𝑧𝑎𝑝𝑜𝑐̌𝑒𝑜 2001. 𝑖 𝑡𝑜 𝑟𝑎𝑑𝑖𝑚 𝑠𝑣𝑒 𝑑𝑜 𝑑𝑎𝑛𝑎𝑠. 𝑈 𝑡𝑜𝑚 𝑝𝑒𝑟𝑖𝑜𝑑𝑢 2013. 𝑔𝑜𝑑. 𝑜𝑠𝑛𝑜𝑣𝑎𝑜 𝑠𝑎𝑚 𝑢𝑑𝑟𝑢𝑔𝑢 𝑧𝑎 𝑠̌𝑘𝑜𝑙𝑜𝑣𝑎𝑛𝑗𝑒 𝑝𝑎𝑠𝑎 𝑖 𝑠𝑜𝑐𝑖𝑗𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑐𝑖𝑗𝑢 𝑝𝑎𝑠𝑎 𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑚𝑖𝑐𝑎𝑛𝑗𝑒 𝑧𝑑𝑟𝑎𝑣𝑜𝑔 𝑧̌𝑖𝑣𝑜𝑡𝑎 ,,𝐹𝑒𝑛𝑖𝑥” .
 
Mijo Franjković i Lana Tadejević, vodiči potražnih pasa 🦮
 
✅ Mijo i Lana već dugi niz godina obučavaju i pripremaju pse u (malo je reći) heroje ❗️
✅ 🐶 Belva ima 9mjeseci i u programu je za postati potražni pas, dok je 🐶 Zen stariji dečko, od 5. godina i licencirani je potražni pas
✅ Oboje su pripadnici Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke kao i njihovi vodiči 
 
𝐙̌𝐞𝐥𝐣𝐤𝐨 𝐓𝐢𝐛𝐥𝐣𝐚𝐬̌
✅ predsjednik Kinološka udruga Viškovo
✅ licencirani voditelj tečaja
✅ vlasnik licencirane uzgajivačnice uvrštene u međunarodnu evidenciju F.C.I.-a
📌 Gospodin Željko održati će prezentaciju o obrani i napadu kod pasa, zanimljivom demonstracijom i zavidnom poslušnosti pasa oduševiti će mnoge.
 

Prezentacija agility treninga

Imate psa kojima ima puuuunoo više energije od vas i nikad mu nije dosta aktivnosti? Jeste li čuli ikad da psi mogu ići na trening? Agility je nešto u čemu će aktivni psi i njihovi vlasnici zajedno uživati i dobro se oznojiti. U agility sportu nema ograničenja i dobro došli su svi psi bez obzira na krvna zrnca i posjedovanje ili neposjedovanje Rodovnice.

Agility je sport u kojem sudjeluje pas sa svojim vodičem. Vodič usmjerava psa kroz stazu koja se sastoji od dvadesetak prepreka koje se postavljaju po nekom redosljedu. Kada se te prepreke svladavaju, bitne su točnost i brzina.

Nakon prezentacije, svi ćete moći sudjelovati!

 

Fotokutak

Foto kutak

Napravite uspomenu s vašim prijateljima i svim članovima obitelji. Iskoristi prekrasan ambijent i kutak za selfi i imaš nezaboravnu uspomenu sa svojim ljubimcem 🙂 Od 15 do 16 sati službeni fotograf (Foto Kurti) je zadužen za škljocanje aparatom, a vi samo trebate biti spontani i opušteni!

Sklonista

Prezentacija skloništa za nezbrinute životinje

Saznaj čime se sve bave skloništa i udruge za zaštitu životinja i kako i ti možeš pomoći. Ukoliko želiš psića, a još ga nemaš, ovo će biti prava prilika za pružiti dom nekome kome je potreban. Osim toga, moći ćeš prošetati neke od psića iz skloništa i podružiti se s s njima te im na taj način pružiti lijepe trenutke.

Ove godine opet će nam se pridružiti ekipa iz Skloništa za nezbirnute životinje Lič te Veterinarske ambulante Crikvenica.

Fun zona

Fun zona

Ovo će biti zona smijeha, zabave, druženja, a moći ćete okušati i sreću te nešto osvojiti za vašeg ljubimca. Za sada ćemo vam samo reći da vas tu čekaju iznenađenja cijeli dan!

HOP kutak

HOP kutak

HOP d.o.o. sadrži specijaliziranu trgovinu hranom i opremom za kućne ljubimce uređenu po najvišim standardima i vrhunsku veterinarsku ljekarnu . Takav jedinstveni koncept svih proizvoda i usluga na jednom mjestu, uz maksimalnu kvalitetu usluga u svim segmentima, profesionalnost, stručnost i obrazovanje cjelokupnog osoblja i njihovu ljubav prema životinjama, čine HOP jedinstvenom “trgovinom” za kućne ljubimce u Hrvatskoj.

Jednostavno rečeno, HOP pruža najbolju ponudu i prvoklasnu uslugu za kućne ljubimce.

U svojoj bogatoj ponudi HOP nudi:

Hrana za kućne ljubimce renomiranih marki

Oprema za kućne ljubimce

Veterinarska ljekarna sa svim vrstama lijekova za kućne ljubimce

HOP svoju misiju temelji na sloganu “Odani kućnim ljubimcima” koji u potpunosti opisuje način na koji tvrtka radi.

Pravilo izvrsnosti i pristup svakom kućnom ljubimcu zasebno, neki su od osnovnih postulata HOP-ovog rada, a misija Zadovoljstvo vašeg ljubimca našim proizvodima i uslugama je naš primarni cilj .

 

Kutak za zdravlje i dresuru

Naš veterinar i nutricionist bit će na raspolaganju za sva vaša pitanja o zdravlju i ishrani pasa, dok će vam dreser dati korisne informacije i njihovom odgoju.

Promotivna i edukacijska zona

Prezentacija proizvoda za kućne ljubimce

Tu vas čekaju veseli proizvođači raznovrsnih proizvoda za kućne ljubimce, naći ćete sve što vam treba, ali i ono što još niste znali da vam može dobro doći.

Generalni sponzor
Partneri