Tri godine savladavali ste uspon na Radeševo kroz tri trail utrke pa smo zaključili da ste zaslužili malo predaha, ukoliko vam je potreban. Kako bi vam bilo lakše odlučiti se za jednu rutu i dobro se pripremiti, u 2021. moći ćete izabrat između jedne nove, manje zahtjevne utrke na 10 km i druge od 28 km od preko 1500 m uspona. Pa vi, s obzirom na formu i gušt, odaberite.  Na obje utrke vaši psi su dobrodošli, a hoće li biti na povodcu ili ne, ostavljamo vama za procjenu i izbor.

Start i cilj utrka bit će ispred Velikog doma Platak, kao i dodjela nagrada.

2 ITRA BODA
Izazovna 25ica

POWERED BY INA

Za 2021. pripremamo nove staze

I napokon imamo novu stazu!!!! Ime joj nećemo mijenjati, ali NIJE 25KM, NEGO CCA +28KM.

Izazovna utrka oduševit će prave trail trkače; oni koji više vole cestu, ravniji i jako trčljiv teren imaju dvije opcije – izabrati našu Laganini 10ku s kojom ne mogu pogriješiti ili se odvažiti za IZAZOV nakon kojeg će biti umorni i zadovoljni, ali molimo da ne njurgaju 🙂 Staza ima jako trčljivih dijelova, zahtjeva promjenu ritmma i tempa, jer ipak nisu svi djelovi klasično trčljivi. Najzahtjevniji dio je uspon i silazak s Pliši, ali prije će biti okrjepa pa nema brige 🙂 Prvih i zadnjih 500m staze podložni su izmjeni u zadnji čas iz razloga što se na Platku uvodi sustav zasnježenja te nas mogu (vjerovali ili ne) iznenaditi iskopi kojima ćemo se prilagoditi, ali to neće utjcati na lokaciju starta/cilja te ukupnu dužinu i uspon.

Dolje je gpx log staze.

Stigao je i detaljni opis staze by Pero (ovo je nemoguće kratiti 🙂 )

Start utrke predviđen je s livade ispod Velikog doma Platak. Slijedi lagani uspon prema Turističkoj stazi dnu staze Radeševo, prelazak preko iste u smjeru akumulacijskog jezera.  Dionicu koja slijedi možemo nazvati „Trailaši trče počasni krug“ oko jezera obrnuto od kazaljke na zidu te skreću na naš opjevani Vertikal po stazi Radeševo 2. S vrha pratite Turističku stazu nizbrdo do skretanja prema Snježniku i Rimskim vratima. Na Rimskim vratima slijedi spuštanje Rimskom stazom u trajanju od 2,5 km do prekrasne zaravni „Lazac“ čija je posebnost kontrast livada i prostranih šuma. Od Lazca skreće se desno laganom uzbrdicom prema Schlosserovom domu na Risnjaku kroz predivnu stoljetnu jelovu i bukovu šumu. Zadnji dio uzbrdice postaje sve okomitiji do križanja podno Velikog Risnjaka gdje staza vodi desno po malo zahtjevnijem singliću (čitaj kamen + korijenje). Izlazak na raskršće Cajtige te skretanje lijevo po makadamskom putu do Vilja. Odlična dionica za dodati malo tempa. Kod Vilja ulazimo u labirint vlaka i staza u trajanju od 3,5 km. Ulazak u taj dio nalazi se odmah na desno uz glavni makadamski put u smjeru Gornjeg Jelenja. Nakon cca 300-400 m spuštanja s lijeve strane nalazi se ogromna i duboka jama. Jednom kad se svlada „labirint“ izlazimo na cestu koja se pruža od Gornjeg Jelenja prema Malom domu Sušak. Specifičnost ovog dijela jest i sama bit naziva PGŽ. Prelazak iz Goranskih šuma u nisko raslinje Primorja. S vizure planinskih šuma i vrhova odjednom se otvara cijeli Kvarnerski zaljev sa svojim otocima i morem. Pogled seže i do velebnog Velebita. Slijedi spuštanje prema podnožju vrha Mala Pliš gdje je predviđena okrijepa. Uspon na Malu Pliš, te odmah i na Velu Pliš po grebenu istih vrhova. S Vele Pliši slijedi strmo spuštanje planinarskom stazom koja vodi prema Štabu. Iznenađenje! S planinarskog puta slijedi skretanje prema Bogdinu i u stilu Indiane Jonesa prelazak kroz divljine neprehodanih dijelova Grobničkih alpa, gdje se izmjenjuju šuma, kameni prijevoj zatim ponovno šuma s jednim jačim usponom da bi na kraju izašli na greben prekrasnih livadnih vrhova i pogledom od 360 stupnjeva. Nakon grebena slijedi spuštanje i prelazak makadamskog puta koji se koristi za dovođenje stoke na ispašu. Prelaskom puta slijedi zadnji i dugotrajni uspon ka Platku. Prvo poljskom cestom, pa makadamskim putem prema vidikovcu. Prije vidikovca u jednom oštrom zavoju nastavlja se ravno uzbrdo prema Malom Platku. Izlaskom iz Malog Platka ulazi se u zadnju dionicu gdje se izmjenjuju uzbrdice, nizbrdice i ravni dijelovi kroz šumu. Jednom kad se počinju pojavljivati obrisi Maloga doma Sušak i pojavljivati se osmijeh zbog saznanja da je kraj blizu  ulazimo u zadnju dionicu utrke koja uz navedeni objekt vodi ka dnu skijaške staze Radeševo i dalje prema Velikom domu Platak gdje Vas dočekujemo otvorenih srca i s neizmjernog veselja zbog vašeg truda.

 “Izazovna” je možda više nama, nego nekima od vas, ali vjerujemo da će se naći i oni kojima se ovo bit jedan osobni challenge. Dođite – netko na jači trening, netko na trening i pripremu za neku težu, dužu utrku, a netko da testira svoje osobne mogućnosti i probije granice.

Start i cilj su na livadi ispod Velikog doma Platak. 

VAŽNA INFO!!!

Staza se mjerila 4 puta s 8 razlilčitih uređaja te niti jedan nije izmjerio identičnu dužinu i uspon. Na kraju smo odlučili da staza ima 28,5 km te 1500 m uspona. To ne znači da će vaš mobitel ili sat izmjeriti isto te se unapred ograđujemo za odstupanja +- 1 km te +- 100 m. Zahvaljujemo na razumijevanju 🙂

START UTRKE: 10:30 sati

DUŽINA STAZE: 28,6 km

UKUPNI USPON: 1500m

TEHNIČKI SASTANAK: 10:15 sati

ITRA BODOVI: 2 BODA

TIME LIMIT UTRKE: 7 sati

FEED ZONE: 4 (3 na stazi i 1 na cilju – 2 s hranom i tekućinom, dvije s tekućinom)

 

PRIJAVE

Prijave su moguće do 29.08. u 10:00 sati, ali se PUNI startni paket garantira onima koji prijave utrku i uplate startninu do 15.08.2021.!

POTVRDA PRIJAVA, PREUZIMANJE START PAKETA
RSRTC Platak – 29.08.2020. od 8:00 do 10:00 sati

Startnina se uplaćuje na žiro račun udruge, prilikom prijave u punom iznosu.
Natjecatelje koji ispune online prijavnicu, a ne uplate startninu do navedenog datuma ne garantiramo puni startni paket.
Natjecateljima koji odustanu od natjecanja, startnina neće biti vraćena. Strani državljani startninu uplaćuju pri potvrdi prijava.

INFORMACIJE ZA UPLATU

Izazovna 25ica - PUNI STARTNI PAKET
2 ITRA BODA

kn 180,00
 • Organizacija utrke
 • Chip timing
 • Majica utrke
 • Ruksak utrke
 • Osiguranje utrke
 • Topli obrok
 • Okrjepa na stazi
 • Finišerska medalja
 • Hidra ISO 0,5l
 • Dezinficijens Pero

Laganini 10ka

Za 2021. pripremamo nove staze

NOVA “LAGANINI 10ka” JE STIGLA!

Utrka kreće ispod Velikog doma Platak. Nakon starta slijedi lagani uspon koji vodi do dna skijaške staze Tešanj od kuda se ide na Turističku stazu i ulazi u lijepi singlić te ponovno izlazi na Turističku stazu. Nakon šireg makadama skreće se nizbrdo po donwhill stazi i uživa u šumskom krajoliku sve do samog dna staze Radeševo. Prelazi se preko nje, laganim usponom i dolazi do jezera oko kojeg se radi polukrug i skreće singlićem (malo širim) prema Malom domu Sušak. Iza doma ulazi se opet u šumu i izlazi kod Lugarnice. Tu je prijelaz ceste i ponovni ulaz u stazu prema brdu Jasenovica uz trim stazu. Pogled seže sve do Guslice dok dolazite na livadu Veliku Pribeniš. Prije izlaza na “glavnu” makadamsku  cestu čeka vas kratki uspon, nastavljate lijevo prema Guslici i kružnim putem skrećete prema šumskom putu koji vas vraća natrag prema cilju. Kratki prijelaz preko širokog makadama i spuštate se na livadu Veliki Pribeniš pratite kolce na livadi i uskoro ćete ugledati ciljnu ravninu. Vaš krug je završen!

KRATKA VERZIJA: Staza je relativno jednostavna, jako trčljiva, s dva prelaska ceste,  puno šireg makadama i ponešto fora singlića. Usponi nisu prezahtjevni. Vdijet ćete sve atrakcije Platka 🙂 Veliki dio staze je u hladu, tako da i ako bude toplo, ne morate se bojati sunca i vrućine. Uživat ćete u promjeni ambijenta i dinamici terena. Cilj će vam stalno biti nadomak ruke, ali ipak ćete trebati otrčati skoro 11km do njega.

NAPOMENA: Ukoliko ste 2020. i 2019. bili na našoj utrci od 10 km, ova je potpuno različita. Ukoliko Vam je ona bila preteška, izaberite ovu, ukoliko vam je baš ona bila super, trenirajte još malo i prihvatite Izazovnu 25icu. 🙂  LAGANINI 10ka je kao i valovi radio Laganini FM-a; opuštena, zabavna i garantira dobro raspoloženje!

Start i cilj su na livadi ispod Velikog doma Platak. 

START UTRKE: 10:30 sati

DUŽINA STAZE: 10.9 km

UKUPNI USPON: 400 m

TEHNIČKI SASTANAK: 10:15 sati

FEED ZONE: 2 (1 na stazi i 1 na cilju)

TIME LIMIT UTRKE: 2 sata

PRIJAVE

Prijave su moguće do 29.08. u 10:00 sati, ali se PUNI startni paket garantira onima koji prijave utrku i uplate startninu do 15.08.2021.

POTVRDA PRIJAVA, PREUZIMANJE START PAKETA
RSRTC Platak – 29.08.2020. od 8:00 do 10:00 sati

Maloljetne osobe mogu nastupiti uz pismenu dozvolu roditelja, a za 2008. i mlađi cijena iznosi 100,00 kn.

Startnina se uplaćuje na žiro račun udruge, prilikom prijave u punom iznosu.
Natjecatelje koji ispune online prijavnicu, a ne uplate startninu do navedenog datuma ne garantiramo puni startni paket.
Natjecateljima koji odustanu od natjecanja, startnina neće biti vraćena. Strani državljani startninu uplaćuju pri potvrdi prijava.

INFORMACIJE ZA UPLATU

Laganini 10ka - PUNI STARTNI PAKET

kn 150,00
 • Organizacija utrke
 • Chip timing
 • Majica utrke
 • Osiguranje utrke
 • Rusak utrke
 • Topli obrok
 • Okrjepa na stazi
 • Finišerska medalja
 • HIDRA ISO 0,5l
 • Dezinficijens Pero

Želiš volontirati?

Prijavi se i provedi dan na Platku

REZERVIRAJ SUPER SMJEŠTAJ ZA VIKEND

Provedi plavo-zeleni vikend, savršen spoj mora i brda za odličnu cijenu!