I ove godine svi na KaKaO!

Pitate se zašto?

Jer će vaša djeca uživati u raznovrsnim sportskim, kreativnim, znanstvenim i edukativnim aktivnostima koje pridonose njihovom razvoju i zdravlju. Ovaj projekt ima za cilj djeci od 4 do 14 godina pokazati kakvim se aktivnosti sve mogu baviti te na koji način aktivno provoditi slobodno vrijeme s vršnjacima, ali i roditeljima. 

Treću godinu zaredom uživat ćemo u sportsko-kreativno-edukativnom danu!

Ulaz je BESPLATAN!

 Sve aktivnosti vodit će stručne osobe s iskustvom u radu s djecom.

Čekamo vas u subotu, 4. svibnja 2024. godine ispred glavnog ulaza u Sportsku dvoranu Kostrena (u slučanu kiše program će se održati u sportskoj dvorani)

Program će voditi drag, mlad i simpatičan voditelj Antonio Livajić!

Video KaKaO 2022.

Fotke KaKaO 2023.

 

VESELI CIRKUS

Predstava "Veseli Cirkus klauna Marka"

Kako predstaviti ovog neobičnog klauna?

Za male i velike… Unutra i vani… Po danu i noći…Marko klaun vrti se kao čigra, vrhunsku predstavu za vas igra. Žonglira, balansira, na monociklu simo tamo đira, đira, a još i pravu vatru u predstavi kontrolira…

Marko je profesionalni i ozbiljni zafrkant, poznatiji po imenu Marko The Clown koji ima puno žonglerskih kilometara u nogama…i rukama.

Do sada je uveselio tisuće malih i velikih slučajnih posjetitelja i posjetitelja namjernika, a vi ste sljedeći!

SPORTSKI KUTAK

Decathlon sportski kutak

Sportski kutak za sve generacije! Odmjerite snage s prijateljima i roditeljima. Tko je bolji u streljaštvu ili pucanju na gol? Mnoštvo zabavnih rekvizita bit će na raspolaganju da “izoštri” motoričke sposobnosti.

KUTAK 0 DO 3

Mini kutak na najmlađe

Za one najmlađe, za koje su radionice još možda malo preozbiljne, pripremili smo Mini kutak u kojem uz nadzor roditelja mogu sigurno uživati u puzanju, kotrljanju, listanju slikovnica, bacanju lotptice sa svojim vršnjacima!

KREATIVA I ZABAVA

Kasica prasica s Medom Štedom

Zaigraj s Medom Štedom školicu (cip-cop), gađaj lopticama kasicu prasicu ili ju nacrtaj i saznaj kako uštedjeti što više novčića.

OLIMPIZAM

Mala škola olimpizma

OLIMPIJSKI KREATIVNI KUTAK

Likovna radionica za djecu namijenjena svima. Djeca će uz pomoć edukatora i asistenta bojati olimpijske krugove, rješavati zanimljive kreativne zadatke vezane uz temu olimpizma i olimpijskih igara.

UPOZNAJMO SE S OLIMPIJSKIM IGRAMA (štafetne igre)

Kroz nekoliko štafetnih igara djeca će se upoznati s raznim sportovima koji su prisutni na modernim olimpijskim igrama i saznati ponešto o zanimljivostima s  antičkih olimpijskih igara. Kroz igru i natjecanje, naučit će glavne vrijednosti olimpizma, olimpijsko načelo te druga obilježja olimpijskih igara.

Radionica je prilagođena djeci uzrasta od 5 do 10 godina

U suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom želi se promicati sport među djecom te ih istovremeno učiti prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i natjecanju u fair play ozračju. Djeca se, među ostalim, potiču na sustavno tjelesno vježbanje i uključenje u sportske aktivnosti. 

BOJANKA

Širko na Olimpijskim igrama

Nakon što su se djeca dobro umorila kroz radionicu olimpizma, sada mogu odmoriti bojajući edukativnu bojanku “Širko na Olimpijskim igrama”.

Tko je Širko? On je jedan simpatični svemogući šešir, a danas je i sportaš.

Kroz bojanku i zanimljive informacije te mini kviz djeca će naučiti osnove o olimijadi.

Bojanka je izrađena u suradnji  s Hrvatskom olimpijskom akademijom. 

GLAZBENA RADIONICA

Izradi svoj instrument

Instrumenti će se izrađivati od neoblikovanih materijala iz svakodnevne uporabe te na taj način radionica poprima i ekološki karakter odnosno djeca će naučiti kako od recikliranih materijala možemo izraditi nešto novo, zabavno i potpuno funkcionalno.

Tako će se naši instrumenti izrađivati od praznih plastičnih i metalnih ambalaža, boca, limenki, gumica, poklopaca, čepova, žlica, slamki, drvenih štapića, kamenčića i sličnih materijala.

Nakon što djeca svoje instrumente izrade, imat će priliku ukrasiti ih po svojoj želji sa flomasterima i raznim ukrasima, šljikicama i dodacima.

Na kraju, naše instrumente ćemo i isprobati te pokušati zajedničkim snagama odsvirati jednostavnu pjesmu u ritmu.

EKOLOGIJA

Eko igre

Radionica se sastoji od interaktivnih igara napravljenih od kućnog otpada putem kojih sudionici kroz zabavu uče o različitim vrstama otpada, potencijalima raznih kategorija otpada, smanjivanju stvaranja otpada koji završi na odlagalištima kao i mogućnostima izrade novih predmeta druge namjene uz malo mašte, truda i vremena umjesto kupovanja. 

U Kostrenu stižu male i velika vijača za preskakanje izrađene od iskorištenih plastičnih vrećica za kupovinu, još jedan dokaz da se s malo kreativnosti svakom starom ili odbačenom predmetu može udahnuti novi život!  

SLIKOVNICA

Čitaonica "Pobješnjeli Flegi"

Svi koji su do sada propustili avanture psića Flegija moći će čuti edukativne priče koje promoviraju brigu o kućnim ljubimcima.

Nakon čitaonice djeca će moći crtati svoje kućne ljubimce ili one koji bi voljeli imati.

Ovu edukativnu slikovnicu  izdala je Koordinacijska radna skupina za zaštitu životinja PGŽ- “KRAS”.

KREATIVA

Slikanje kristalima

Mini mozaik, slikanje kristalićima (eng. diamond painting) je tehnika u kojoj se slika izrađuje korištenjem malih plastičnih perlica, ‘dijamanata’, koji se lijepe po brojevima ili slovima na unaprijed određena mjesta. U svijetu je jako popularna i njome se bave i odrasli i djeca. Strpljivo slaganje jednog po jednog dijamantića u veliku sliku ima opuštajući, gotovo meditativni učinak, a kod djece ima višestruke koristi: razvija finu motoriku te poboljšava fokus, koncentraciju i pamćenje.

POKUSI

Putujući znanstvenici

Putujući znanstvenici projekt je namijenjen djeci vrtičke i osnovnoškolske dobi. Svrha projekta je zainteresirati mlađe generacije za prirodne znanosti, odnosno popularizacija znanosti, pokazujući im najjednostavnije, ali i najzanimljivije pokuse čije „kemikalije“ svi imamo kod kuće. Također, ovim se projektom potiče i razmišljanje te zaključivanje djece na temelju njihovog znanja iz svakodnevnog života.

Djeca će sama izvoditi eksperimente uz pomoć studenata biotehnologije.

Koji pokusi vas očekuju?

Dođite i saznat ćete 🙂

 

 

OSLIKAVANJE LICA

Oslikavanje lica

Iako je vrijeme maškara prošlo, zabavno je ponekad oslikati lice veselim motivima.

Boje su naravno lako perive, tako da roditelji nemate brige 🙂

TEDDYBEAR HOSPITAL

Dovedi svog plišanca na pregled!

Kroz igru, zabavu i
edukaciju približit će se djeci medicinska okolina, otkloniti moguće nelagodnosti i strahove koje imaju prema liječnicima, pregledima i terapiji.
Odlazak doktoru često izaziva nelagodu ne samo kod djece već i kod roditelja. Strah od
liječnika (bijele kute) kod djece, kroz igru, zabavu i mnogo interaktivnog sadržaja, uklonit će studenti Medicinskog fakulteta.

 „Bolnica za medvjediće“ je međunarodni projekt studenata
medicine koji se provodi diljem Europe i svijeta.

NAPUHANAC

Gumeni dvorac

Nismo još upoznali niti jedno dijete koje se ne voli spušati ili skakati po gumenim dvorcima! Zabava je tamo uvijek zagarantirana, bez obzira na veličinu, oblik ili boje dvorca. Kad god je gužva na nekoj drugoj radionici, vaše dijete može prikratiti vrijeme uživajući u napuhancu.

PROGRAM

Voditelj: Antonio Livaić

SUBOTA 4.5.2024.

10.30 h  PREDSTAVA “Veseli cirkus klauna Marka”

DECATHLON SPORTSKI KUTAK

GUMENI DVORCI

MINI KUTAK 0 – 3

MALA ŠKOLA OLIMPIZMA

PREDSTAVLJANJE BOJANKE “Širko na Olimpijskim igrama”

KREATIVNA RADIONICA “Slikanje kristalima”

RADIONICA “MEDO ŠTEDO” 

PUTUJUĆI ZNANSTVENICI – POKUSI

GLAZBENA “Lollipop” RADIONICA

ČITAONICA “IZGUBLJENI i POBJEŠNJELI FLEGI”

OSLIKAVANJE LICA

TEDDYBEAR HOSPITAL 

* ugositeljska ponuda pića i hrane