Ove godine kao partner Sva lica Platka pridružio se i poznati brand čarapa – Dogma. To je hrvatski brand stvoren s ciljem da kroz fokus na tehničke elemente i kreativni aspekt stvori proizvode koji će zadovoljiti najzahtjevnije ljubitelje sporta.  Njihova filozofija dolazi iz vjerovanja da svaka čarapa treba biti funkcionalna s maksimalnim performansama, kao i kreativno dizajnirana tako da ih nikada ne poželite skinuti.

Dogma proizvodi u potpunosti su dizajnirani, proizvedeni i pakirani s ljubavlju u malom, pitoresknom, sredovjekovnom gradu Samoboru. Sve je napravljeno unutar obiteljske tvornice čarapa koja već 30 godina proizvodi čarape s ljubavlju.

Iz Dogme kažu: “Naš cilj je proizvesti visoko kvalitetne proizvode s tehničkim detaljima i kreativnim zaokretom kako biste mogli uživati njihovoj funkcionalnoj i vizualnoj kvaliteti. Želimo da naše Dogma čarape izgledaju odlično bez žrtvovanja njihove funkcionalnosti.

Dogma tim je posvećen tome da običan proizvod postane superioran. Čarape su već duže vrijeme podcijenjene, a oni žele pokazati da jedan tako malen proizvod ima izrazito veliku važnost u performansama sportaša.

Reciklirani materijali

Jako im je važno da proizvodnjom ne štete okolišu stoga su pakiranja proizvedena od recikliranih materijala, a čarape proizvedene s ekološki certificiranim materijalima.

U Dogmi su razvili različite tehnologije koje pomažu da aktivnosti budu bolje, duže i ugodnije.

Aircon tehnologija regulira temperaturu vaših stopala. Kada vam je hladno, zagrijat će vas, kada vam je vruće, hladit će vas. Čarape će ostati suhe i neće vlažiti vaša stopala.

Anatomski dizajn – lijeva i desna čarapa, isto kao i vaša stopala imaju svoj anatomski dizajn kako bi im što bolje pristajale.

Brzo sušenje & UV zaštita

Kako vaša stopala ne bi bila žuljevita tu je “invisistitch” šav, hihg tech jastučići zmeđu pete i jezička tenisica i vaših stopala te pojastučenja na svim kritičnim dijelovima u području prstiju i pete. svim kritičnim dijelovima u području prstiju i pete.

Kompresija – stupnjevita kompresija naših čarapa daje podršku vašim mišićima kako bi vaše performanse bile bolje, duže i sigurnije. Tehnologija kompresije stimulira protok krv i daje vam više snage. Smanjuje osjetljivost i bol mišića nakon aktivnosti. Oporavit ćete se brže kako biste mogli nastaviti ponovno brže i bolje.

Sock lock duo – Optimalna elastična gumica u čarapi držat će čarapu na mjestu i spriječiti njezino klizenje i pomicanja čarape za vrijeme aktivnosti.

Ventilacijski kanali pomažu priikom ventiliranja svježeg zraka vašim stopalima i nogama. Za vrijeme vaših aktivnosti i pokreta, mali ventilacijski kanali će se napuniti zrakom i pružiti svježinu vašim stopalima i nogama pomažući vam tako da ostanete svježi i suhi cijeli dan.

Pomoću različitih ojastučenja na najvažnijim mjestima stopala Dogma čarape štite ahilovu tetivu, cjevanicu, gležnjeve, listove prilikom sportskih aktivnosti.

Ekipa Sva lica Platka isprobala je Dogma čarape za planinarenje, skijanje, turno skijanje i snowboard i oduševila se performansama. Po prvi puta nitko se nije žalio da su mu prsti smrznuti i da ih ne osjeti, oni koji se obično žale kako su se preznojili u pancericama – samo su šutjeli i skijali, a kad su završili sportski dio dana i izuli buce i pancerice, stopala su, kao i čarape bila suha, bez ikakvih iritacija, žuljeva i boli, čak i onima koji su imali nove pancerice što znamo da na početku nije najugodniji osjećaj – takod a zahvaljujemo Dogmi na tom iskustvu!

Jedva smo dočekali proljeće i uskoro testiramo čarapa za trčanje!

zuzetno nam je drago što smo partneri Dogma socks jer se i sami smatramo ljubiteljima sporta koji imaju strast prema prirodi i zdravom načinu života, a za to je uvijek dobro došla i kvalitetna sportska oprema.

Dogma kaže da su oni obitelj snova, strasti, teškog rada i motivacije koja svima pokazuje da trebamo ići za svojim snovima u čemu se s njima potpuno slažemo te na istim temeljima gradimo naše projekte Sva lica Platka!

Ove godine Dogma je osigurala nagrade za naše najuspješnije sudionike Vertikalnog lica Platka te čarape za volontere koji će u njima puno lakše odraditi naporne zadatke 

Sve njihove čarape i ostale dodatke možete proučiti i naručiti na https://www.dogmasocks.com/hr/