Vau vau lice
4. srpanj 2021
Veliki dom Platak
PRIJAVI SE ZA VOLONTIRANJE

Manifestacija baš za cijelu obitelj

Na našim manifestacijama od 2019. dio programa uvijek je bio posvećen kućnim ljubimcima. S obzirom da su psi veliki ljubitelji slobodnog trčanja i šumskih prostranstava, odmah su se zaljubili u Platak S porastom ideja i otkrivanjem novih lica mali i veliki dlakavci dobili su svoj dan. Njihovi vlasnici nekako su bezbrižniji dok zajedno uživaju na ugodnoj ljetnoj temperaturi i dozvoljavaju im druženje s novim i starim prijateljima. Upravo zato za 2021. smo pripremili potpuno novu  manifestaciju za cijelu obitelj (čitajte: za vaše ljubimce)! Povedite vaše lajavce i odlično se zabavite.

Ova manifestacija ima u HUMANITARNI karakter te ćete imati priliku dati donaciju kojom pomažemo napuštenim životinjama.

Canicross

Canicross utrka

Canicross je sve popularnija sportska disciplina u kojoj sudjeluju vlasnici i njihovi psi. Pas je elastičnim povodcem privezan za pojas kojeg trkač ima oko struka. Bitno je da pas pritom ima odgovarajuću ormu ili oprsnicu kako mu ne bi ograničavala prirodno kretanje i disanje. 

Svi psi dobivaju poklon sponzora, a najbrzi i nagrade!  Kategorije utrke su muška i ženska. Start i cilj su ispred Velikog doma Platak.

Staza nije zahtjevna te je dužine 6 km. Sve detalje pogledajte u prijavnici, a možete već sada preuzeti gpx.

Također, ukoliko se još niste odvažili utrkivati, a zanimaju vas informacije iz prve ruke o ovoj disciplini, tu će biti predstavnici Canicross Croatia koji će odgovarati na sva vaša pitanja.

 

Canihike

Planinarska tura s psima

Volite planinarenje? Želite umoriti vašeg psa malo više nego inače? Vaš pas također voli društvo? Ukoliko su svi odgovori potvrdni, onda je canihike baš za vas. Sve što trebate je upisati se za turu i doći na Platak. Naša Mare i njena dva lajavca provest će vas zanimljivom stazom. 

Krenut ćemo prema novouređenoj šetnici uz jezero te šumskim putem izaći na asfaltiranu cestu koja vodi prema Gornjem Jelenju. Nakon kratkog “asfaltiranja” skrećemo na široki šumski put. Ne morate se bojati za preveliku vrućinu, ipak je ovo tura prilagođena ljubimcima pa vas brzo vodimo kroz bukovu šumu.
Slijedi kratki i slatki uspon na vrh Sleme 1327 m. Nakon fotkanja i kratke pauze krećemo istim putem natrag te nastavljamo prema putu za vrh Treska. Hoćemo li skrenuti odraditi i taj vrh ovisit će isključivo o vama. Natrag se vraćamo kružnom šumskog stazom.

Obiteljska trazilica

Obiteljska tražilica

Ovo će bit spektakularno druženje za obitelj. Tko može sudjelovati u timu? Dijete, pas i jedna odrasla osoba. Dobit ćete kartu sa zadatkom koji kao prava ekipa izvršavate zajedničkim snagama i pritom se dobro zabavljate. Planirano trajanje je cca 1 – 1.30 h. Tu pobjednika nema, važan je timski duh i uživanje!

Radionica za djecu

Čitaonica "Izgubljeni Flegi" i izrada origamija

Svi predškolci moći se izraditi svog origami ljubimca te čuti poučnu priču od psu Flegiju.Slikovnica „Izgubljeni Flegi“ kroz dinamičnu priču o izgubljenom psu djecu upoznaje s osnovnim elementima zaštite životinja učeći ih o obvezama i odgovornostima vlasnika pasa, ulozi komunalnog redara i odgovarajućem postupanju kod pronalaska psa. Priča je prožeta ljubavlju prema životinjama i ima sretan završetak; Flegi je u konačnici vraćen svojoj vlasnici.

Izgubljeni Flegi
Agility

Prezentacija agility treninga

Imate psa kojima ima puuuunoo više energije od vas i nikad mu nije dosta aktivnosti? Jeste li čuli ikad da psi mogu ići na trening? Agility je nešto u čemu će aktivni psi i njihovi vlasnici zajedno uživati i dobro se oznojiti. U agility sportu nema ograničenja i dobro došli su svi psi bez obzira na krvna zrnca i posjedovanje ili neposjedovanje Rodovnice.

Agility je sport u kojem sudjeluje pas sa svojim vodičem. Vodič usmjerava psa kroz stazu koja se sastoji od dvadesetak prepreka koje se postavljaju po nekom redosljedu. Kada se te prepreke svladavaju, bitne su točnost i brzina.

Nakon prezentacije, svi ćete moći sudjelovati!

Fotokutak

Foto kutak

Napravite uspomenu s vašim prijateljima i svim članovima obitelji. Iskoristi prekrasan ambijent i kutak za selfi i imaš nezaboravnu uspomenu sa svojim ljubimcem 🙂 Od 15 do 16 sati službeni fotograf je zadužen za škljocanje aparatom, a vi samo trebate biti spontani i opušteni!

Sklonista

Prezentacija skloništa za nezbrinute životinje

Saznaj čime se sve bave skloništa i udruge za zaštitu životinja i kako i ti možeš pomoći. Ukoliko želiš psića, a još ga nemaš, ovo će biti prava prilika za pružiti dom nekome kome je potreban. Osim toga, moći ćeš prošetati neke od psića iz skloništa i podružiti se s s njima te im na taj način pružiti lijepe trenutke.

Ove godine opet će nam se pridružiti ekipa iz Skloništa za nezbirnute životinje Lič te Veterinarske ambulante Crikvenica.

Fun zona

Fun zona

Ovo će biti zona smijeha, zabave, druženja, a moći ćete okušati i sreću te nešto osvojiti za vašeg ljubimca. Za sada ćemo vam samo reći da vas tu čekaju iznenađenja cijeli dan!

HOP kutak

HOP kutak

U HOP-ovom kutku saznat ćeš što sve možeš  kupiti u njihovim prodavaonicama, koju kvalitetnu hranu i rekvizite imaju i savjetuju za kućne ljubimce, a stručno osoblje odgovorit će na sva tvoja pitanja i nedoumice vezane uz odabir proizvoda baš za tvog ljubimca.

Kutak za zdravlje i dresuru

Naš veterinar i nutricionist bit će na raspolaganju za sva vaša pitanja o zdravlju i ishrani pasa, dok će vam dreser dati korisne informacije i njihovom odgoju.

Prezentacija proizvoda

Prezentacija proizvoda za kućne ljubimce

Tu vas čekaju veseli proizvođači raznovrsnih proizvoda za kućne ljubimce, naći ćete sve što vam treba, ali i ono što još niste znali da vam može dobro doći.

Generalni sponzor
Partneri

REZERVIRAJ SUPER SMJEŠTAJ ZA VIKEND

Provedi plavo-zeleni vikend, savršen spoj mora i brda za odličnu cijenu!