PLANINARENJE

Šteta je doći na Platak i ne popeti se barem na jedan vrh i doživjeti najljepši pogleda na Kvarner. Ovog puta imate priliku Turističkom stazom preko Grla doći do vrha Snježnika gdje se pruža prekrasan pogled, nakon čega nastavak slijedi prema Guslici, nekadašnjem vojnom objektu te povratak na Platak. Putem saznajte zanimljive informacije o osnovama planinarenja i izviđaštva, o sigurnom kretanju u planinama, načinima zvanja u pomoć u slučaju nesreće. Naše rekreativne aktivnosti će vam pomoći da upoznate i zavolite Platak na malo opušteniji način.
Start i cilj kod Velikog doma Platak u 11 sati. Planirano trajanje ture oko 3 sata. 

BICIKLIJADA

Biciklijada za uživanje na dva kotača bez pritiska 🙂 Odpedalirajte sa simpatičnim vodičem rekreativnu rutu bez mjerenja vremena.
Niste se još okuražili za našu MTB utrku? Nema problema! Dođite i biciklirajte bez presinga. Organizirali smo za vas biciklijadu, jednu lijepu vođenu turu po bijelim cestama u okolici Platka. Hladovina šume i cvrkut ptica pratiti će vas na stazi dugačkoj oko 25 km sa blagim usponom od 380 metara.
Staza je relativno lagana do malo zahtjevna. Podloga je 95% makadam i 5% asfalt. Iziskuje ponešto tehničkog znanja i fizičke pripremljenosti, u vidu vožnje uzbordo i nizbrdo po makadamu.
Obavezna oprema: tehnički ispravan MTB bicikl, kaciga, pumpa, rezervna zračnica, minimalno 1/2 litre vode.
Preporučena oprema, dodatno (ovisno o vremenskim uvjetima): mobitel, krema za sunčanje, vjetrovka/jakna/pelerina, gel/energetska pločica/čokolada.
Obaveznu opremu organizator ima pravo pregledati na startu, a onim vozačima koji ne zadovoljavaju uvjete ima pravo ne dopustiti sudjelovanje.
Start i cilj kod Velikog doma Platak u 11 sati. Planirano trajanje ture oko 3 sata. 

DJEČJA UTRKA

Povedite cijelu obitelj na izlet i dok se vi natječete ili uživate u planinskim čarima, vaša djeca mogu se zabaviti na utrkama prilagođenim njihovoj dobi. Utrke su namijenjeni djeci od 5 do 12 godina.
Prije samog starta svi će se dobro razgibati kroz igru s maskotom – puhom Platko!
START i CILJ na dnu Baby staze kod Velikog doma u 12 sati
Dodjela medalja i nagrada odmah po završetku.

Želiš volontirati?

Prijavi se i provedi dan na Platku